1962
Första bladet i vårt företags historia skrevs redan i början av 1960-talet, då Veine Johansson och brorsonen Anders Johansson startade ett inrednings- och möbelsnickeri i Hjoggböle, ett par mil söder om Skellefteå. 1962 flyttades verksamheten till grannbyn Lappvattnet och då bildades Lappvattnets Snickeri Johansson & Co.


1967
I slutet av 60-talet visade företaget upp en furuinredning och innerdörrar i allmogestil vid en visning av ett helt nybyggt fritidshus i en närliggande ort, Renbergsvattnet. Intresset för företagets produkter blev mycket stort och köksinredningar i massivt trä i ett hantverksmässigt kvalitetsutförande blev en storsäljare under många år.
Tillverkningen breddades senare till att omfatta även stommar till kök, bänkskivor, fönsterbänkar och olika typer av specialinredningar.


1974
1974 spreds ägandet då även Sören Johansson blev delägare i företaget och i slutet av 80-talet övertog Sören tillsammans med Anders Johansson företaget.


2004
Trettio år senare, 2004, köptes företaget av Anders Johanssons son, Tomas, samt Robert Stenlund och Magnus Andersson. I samband med detta flyttades verksamheten till modernare och ändamålsenliga lokaler i Burträsk.
Här har man även investerat i modern och rationell snickeriutrustning, vilket gett en betydande ökning av produktionskapaciteten.
Idag står köks- och badrumsinredningar, samt specialsnickerier för såväl privatpersoner som offentlig miljö för den största delen av vår produktion.